Американският президентът Джо Байдън хвърли в тотален шок сънародниците си, след като

...
Американският президентът Джо Байдън хвърли в тотален шок сънародниците си, след като
Коментари Харесай

Американският президент продължава с гафовете

Американският президентът Джо Байдън хвърли в цялостен потрес сънародниците си, откакто разгласи, че е разговарял с изобретателя на инсулина.

Пред стая, цялостна с поддръжници на демократите в Халандейл Бийч, Флорида, Байдън коментираше основаването на лекарството против диабет и по какъв начин основателите му  - сър Фредерик Грант Бантинг и Джон Джеймс Маклауд - не са го патентовали, с цел да не взимат пари от хората, които имат потребност от него.

" Колко от вас познават някой с диабет, който се нуждае от инсулин ", попита Байдън тълпата. " Знаете ли какъв брой коства да се направи това инсулиново лекарство за диабет? Беше изобретено от човек, който не го патентова, тъй като искаше да е налично за всички. Говорих с него, ОК? ", сподели президентът.

Сър Фредерик Бантинг и Джон Маклауд получават Нобелова премия през 1923 година за откриването на инсулина. Бантинг почива през 1941 година, а Маклауд през 1935 година, до момента в който Байдън е роден чак през 1942 година

Американският държавен продължи с гафовете си. Той за следващ път подхвана тематиката за инфлацията. " Всички приказват за инфлация. Тя е международен проблем сега, поради войната в Ирак и въздействието ѝ върху петрола и това, което прави Русия... извинете ме, войната в Украйна ", сподели президентът. " Мисля за Ирак, тъй като там почина синът ми ", добави той.

Бо Байдън умря след борба с рак на мозъка през май 2015 година в Националния боен медицински център Уолтър Рийд в Бетесда, Мериленд, на 46-годишна възраст. Той прекарва една година в Ирак през септември 2009 година, където служи в бригада от националната армия на Делауеър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР